Znaš li ti što je uopće ljubav?

Jedna meni vrlo draga i bliska osoba me nedavno pitala:”Znaš li ti, Iva, što je uopće ljubav?”

Davno sam mislila da, ako je netko ljubomoran, znači da te voli i da mu je toliko stalo do tebe da te, niti pod svaku cijenu, ne želi izgubiti. Da,da…sve smo mi slušale bajke i priče o princu na bijelom konju koji spašava princezu i instant se zaljube i žive sretno u dvorcu do kraja života. Zbog toga sam, uz ljubomoru, mislila da kada se zaljubi on u mene i ja u njega to je to. Samim pogledom znamo što mislimo. Onda razočaranje da mi partner, zapravo ne može čitati misli, iako smo zaljubljeni.


U glavnom, podijeliti ću sa vama osobno iskustvo tko je bio moj pravi učitelj o ljubavi. To je bio moj pas, na žalost pokojni, Boss. Zvuči malo blesasto, ali dozvolite da vam ispričam svoju priču. Od kada znam za sebe htjela sam psa. Eto sada i znamo i zašto. Priča vezana za Bossa. Budući da sam jako željela psa, roditelji su mi u drugom razredu osnovne škole rekli da ne mogu imati psa, jer će ga oni morati šetati. Bila sam odlična učenica i vrlo odgovorna za svoje godine.

Na temelju toga sam im rekla kako ispunjavam sve svoje obaveze, tako ću i šetati psa. Nakon toga su rekli da ne može, jer pušta dlake. Tada sam nabavila knjigu o gotovo svim vrstama pasa i roditeljima izreferirala o par vrsta koje ne puštaju dlaku, kao bradati koli i odlični su za obitelj, itd. Bila sam uporna i nisam odustajala pa su na kraju rekla da kada krenem na fax , imati ću više vremena posvetiti psu, tek tada mogu imati psa.

Navršila sam 18 g. Položila vozački, upisala famultet i odvezla se u Dubravu po najpametnijeg mješanca na svijetu- Bossa. Boss kako je rastao, puštao je dlake. Imao je dulju oštru dlaku koja bi se zapiknula svugdje, a najgore mi je bilo na krevetu i u krevetu.


Kao obitelj smo se sastali i moji su rekli:”Boss je pametan i sve super, ali pušta nesnosno dlake po svuda. Bilo bi najbolje da ga damo nekome“. Budući da su me te dlake uokolo stvarno jako smetale, razumno je bilo da ga damo. Kada sam to pomislila, počela sam plakati i rekla sam:”Nema šanse da dam Bossa.”

Tada sam naučila što je ljubav. Kada um govori jedno, a srce je uvjereno i osjeća drugo. Sva sreća da sam poslušala srce. Bossa sam šišala i nije puštao dlake koje su ništa nasprem sretnih trenutaka.

I, tako kada me pitaju znaš li ti što je uopće što je ljubav? Ljubav- Boss me naučio. To se ne zna. To se osjeća❤

Pročitajte i ovo