Da li znaš tko si ti?

Svijet ne zna da ono prema van zapravo nije ono što je unutra. Ne poznaju moj svijet ne znaju me i zapravo ne znam da li su spremni na moju snagu, moć, snagu volje. Sve mogu što god poželim na ovom svijetu.

Zašto sam ovdje?

Možda da pokažem sebi i drugima tko sam ja. Tko sam ja zapravo? Snaga koju još nitko nije upoznao i vidio u malom snažnom tijelu koje zavara, snaga koja stvara svjetove. Oduvijek sam osjećala to, osjećala da imam moć i da sam više od tijela, moć koja stvara,kreira, mijenja, formira iz misli u materiju.

Tko sam ja i zašto sam ovdje?

Kada sam tako šetala, vidjela sam pticu i upitala je tko sam ja. Ptica je odgovorila: “Ti si velika ptica s čudnim tankim krilima. Šetala sam dalje i srela lijepu tigrastu mačku i pitala sam je tko sam ja ? Odgovorila je: “Ti si čudna velika mačka koja trenutno stoji na 2 noge spremna na igru.“ Zahvalila sam lijepoj mački i krenula dalje. Putem sam srela čupavog srednje velikog psa koji mi se učinio baš preslatak tako čupav. Pitala sam ga :Tko sam ja? Odgovorio je : „Veliki ošišani pas koji sada stoji na 2 noge? Zahvalila sam preslatkom čupavom psu i krenula dalje svojim putem. Putem, na travi uz potok, sam srela skakavca. Upitala sam ga: “Što misliš, skakavče, tko sam ja?“ Odgovorio je: “Veliki skakavac spreman za skok.“ Zatim sam pitala jednu staru patku koja je upravo doplivala na obalu potoka i dogegala se do mene, baš u času kada je skakavac odskočio od travke na toj obali. Ta patka je bila najmudrija u ovom dijelu potoka. Pitala sam ju: “Mudra patko, reci mi tko sam ja? Mudra patka mi je odgovorila: “Kada te pogledam, u mojim očima, si velika patka koja je uvukla trbuh i pravi se da je labud. A, ti se pogledaj u potok i vidi svoj odraz, vidi sebe tko si ti ,svojim očima, onda ćeš znati tko si“. Zahvalila sam mudroj patki. Pogledala sam se u potok i vidjela da nisam niti velika ptica s tankim krilima, niti čudna velika mačka, niti ošišani pas, niti veliki skakavac u skoku, niti velika patka koja je uvukla trbuh i pravi se da je labud. Ja sam čovjek koji ima srce s kojim voli, dušu kojom živi i tijelo pomoću kojeg osjeti. Svatko vidi druge svojim očima i vidi prema svojim uvjerenjima. Potvrdu sebe možemo samo tražiti u vlastitoj nutrini, a ne u drugima. Traži u sebi ono što očekuješ izvana dobiti. Drugim riječima ne traži izvana ono čega nisi svijena da imaš unutra.

Zašto tražim potvrdu izvana? Možda zbog uvjerenja?

Nebo je počelo poprimati rozoplavu boju. Bilo je prekrasno. Povjetarac s potoka zapuha  tonom koji govori da postaje hladnije i da počinje padati noć. Šećem prema svom domu. Razmišljam što su uvjerenja. Dok mi je misao o uvjerenjima šetala po glavi, pogledam iznad sebe granu stamenog drveta uz potok i vidim sovu. Pomislim- za sove kažu da su mudre možda bi ju mogla upitati o uvjerenjima. Odlučim pitati sovu: “Mudra sovo, da li znaš nešto o uvjerenjima?“ Sovin prodoran pogled kao da kaže procesiram tvoje pitanje. Kaže mudra sova: “Hm, uvjerenja. Uvjeriti te. To mi govori kao da te netko uvjerio u nešto i više puta ti ponavljao da si ti povjerovala da je istina.“ Ima smisla mislim si ja. Ova sova je uistinu mudra.   Mislim u sebi: “Ako sam ja pomislila da je istina, onda ono što nije istina mogu mijenjati, odnosno uvjerenja koja me „koče“ mogu mijenjati. To je predivno saznanje. Kako? Pitati ću nekog da mi pomogne i svjedoči mojim promjenama.“

Pročitajte i ovo